Nye Focus anerkjennes for seter som forebygger ryggsmerter

11.03.2019


Hver andre europeer vil på et eller annet tidspunkt i livet slite med ryggsmerter. Nye Focus har nå fått en annerkjennelse for sine seter som kan forebygge dette.

Det er den ledende rygghelseorganisasjonen AGR som etter omfattende testing med uavhengige medisinske eksperter nå har gitt de nye Focus-forsetene sitt kvalitetsstempel. For å få denne godkjenningen skal setet kunne stilles inn så de passer for alle. Dette er den første Ford noensinne som mottar denne anerkjennelsen for sin setekvalitet.

- Den ergonomiske kvaliteten til et bilsete er svært viktig, spesielt for de som kjører mye bil. Vi er veldig fornøyde med at Ford er med i kampen mot vonde rygger ved å gjøre komfortable seter tilgjengelig for flere mennesker, sier managing director hos AGR, Detlef Detjen.


Viktigste årsak til nedsatt funksjonsevne

Ifølge Verdens Helseorganisasjon er ryggsmerter den største årsaken til nedsatt funksjonsevne globalt. Det er anslått at dette er en tilstand som vil ramme en av to europeere i løpet av livet.

- Feil sittestilling kan få sjåføren til å lene seg forover og belaste den nederste delen av ryggen feil. Vårt mål med konstruksjonen av Focus-forsetene, som kan justeres på hele 18 ulike måter, er å gi passasjerene en optimal sittestilling og komfort som spesielt merkes på lengre kjøreturer, sier markedsdirektør Geir Haugaard i Ford Motor Norge.

I gjennomsnitt sitter europeiske sjåfører bak rattet en time hver dag. Ifølge en britisk studie har hele 75 % av sjåførene ryggsmerter på grunn av feil sittestilling i bilen. Dette kan også lede til smerter i nakken, muskelsmerter og dårlige sirkulasjon som igjen kan gjøre deg trøtt tidligere     


     


Mange justeringsmuligheter og bedre plass


Fords ingeniører har utviklet setene i nye Focus for å få den anerkjente AGR-godkjenningen. Setene kan justeres både på høyde, lengde og hellingsgrad. Du kan også justere støtten for rygg, nakke og lår. Den fireveis korsryggstøtte kontrolleres elektronisk fra en knapp på siden av setet.

Også plassen i baksetet i nye Focus har blitt større og gjør det enklere å finne en komfortabel sittestilling. Mens plassen foran knærne har økt med 5 cm har bredden i skulderhøyde økt med 6 cm, sammenliknet med den forrige generasjonen Ford Focus.

For flere bilder og mer informasjon om nye Ford Focus: KLIKK HER


Omfattende testing for best mulig sittekomfort og holdbarhet

For å kunne tilby fireveis korsrygg- og hodestøtte, samt bedre støtte for bena som ikke var i den forrige generasjon Focus, har Fords seteeksperter testet setekomforten på en rekke menn og kvinner med ulik vekt, høyde og kroppsformer. Holdbarheten er testet med blant annet 150 000 km og bruk av Fords seterobot «Robutt». Denne simulerer 10 års tøff bruk av et sete i løpet av tre dager.

For å gi passasjerene bedre kjørekomfort er nye Ford utstyrt med en helt ny teknologi som skal redusere skaden om du kjører i et veihull. Når hjulet går ned i et veihull blir støtdemperne lynraskt justert, slik at hjulet ikke faller helt ned i hullet. Resultatet er at det ikke treffer den andre siden av veihullet like hardt som det ellers ville ha gjort.

Kontakt ossNye Ford Focus

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer