Ford utvider produksjonen av medisinsk utstyr: Nyutviklede beskyttelsesmasker og smittefrakker laget av kollisjonsputemateriale

15.04.2020

Ford utvider ytterligere sin produksjon av medisinsk utstyr for helsepersonell som jobber i førstelinjen, og pasienter som kjemper mot koronaviruset.

Bare i løpet av de siste ukene har Ford produsert mer enn 3 millioner ansiktsvisirer ved sin fabrikk i Plymouth i Michigan. I dag starter også produksjonen av avanserte og nyutviklede heldekkende beskyttelsesmasker med egen pustehjelp (såkalt PAPR - Powered Air Purifying Respirator) for helsepersonell. Disse skal settes sammen ved Fords Vreeland-fabrikk i Michigan. De skal kunne lage mer enn 100 000 av de avanserte, heldekkende pustemaskene.

- Vi visste at for å gjøre vårt i kampen mot koronaviruset måtte vi yte vårt maksimale og samarbeide med eksperter for å utvikle helt nødvendig medisinsk utstyr fort. Bare i løpet av de tre siste ukene har vi ved hjelp av vår unike produksjonserfaring og innkjøps- og utviklingskompetanse startet produksjonen av medisinsk beskyttelsesutstyr, og bidratt til å øke produksjonen og tilgjengeligheten av respiratorer, sier vice president, Ford Enterprise Product Line Management, Jim Baumbick.

Smittefrakker laget av kollisjonsputer

De nyutviklede PAPR-maskene er et samarbeid med 3M. Ford bruker blant annet teknologi fra seteventilasjonen i verdens mest solgte pickup, Ford F-150. 3M og Ford vil donere alt de tjener på salg av PAPR til veldedige organisasjoner som deltar i kampen mot koronaviruset.

Ford har også i et samarbeid med Joyson Safety Systems tatt i bruk materialet som brukes i kollisjonsputer for å utvikle smittefrakker til helsepersonell - som kan brukes opptil 50 ganger. Forrige uke ble det produsert 75 000 slike frakker. Målet er å produsere 1,3 millioner smittefrakker innen juli.

Strømlinjeformer produksjon av koronatester

Ford har også brukt sin ekspertise på masseproduksjon til å hjelpe selskapet Termo Fisher Scentific med å tredoble sin produksjon av koronatester – med oppstart fra neste uke.

En del av Fords fabrikk i Rawsonville i Michigan er i ferd med å bli ombygd for å kunne produsere respiratorer. I et samarbeid med GE Healthcare skal det produseres hele 50 000 respiratorer der før 4. juli. Også ved Fords fabrikk i Dagenham i Storbritannia gjøres det forberedelser for produksjon av respiratorer.

For mer informasjon se hele den engelske pressemeldingen her

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer