Ford Mustang ble den mest solgte sportsbilen for femte år på rad

17.04.2020

Ford Mustang feirer i dag sitt 56 års-jubileum med to nye salgsrekorder. For 5. år på rad ble den ikoniske sportsbilen verdens mest solgte sportsbil i fjor. Den er også den mest solgte sportsbilen i Amerika de siste 50 årene!

– Ford Mustang har vært en helt enestående suksess helt siden den ble lansert 17. april for 56 år siden. Vi er stolte av å ha verdens kuleste sportsbil og alt den representerer for entusiaster, så vel som de som bare er glad i å kjøre bil, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Hele 102 900 Mustang ble ifølge statistikken fra IHS Markit solgt i fjor. Med det er den for femte år på rad den mest solgte sportsbilen i verden.

I løpet av denne perioden økte Mustang-salget i Tyskland med hele 33 %. Det ble nesten doblet i Frankrike, mens det i Polen ble solgt 50 % flere av den ikoniske sportsbilen med ponnien i grillen i 2019 enn i 2018.

I alt solgte Ford 9900 Mustanger i Europa i 2019. Det er en oppgang på 3% fra året før.

    

Feirer «Mustang Day» i dag over hele verden

Den originale Ford Mustang - som produksjonsbil - ble for første gang vist frem for publikum under New York World’s Fair 17. april 1964. Mustang-fanklubber, eiere og andre fans feirer derfor fødselsdagen til sportsbilikonet, denne dagen.

I dag tilbys Ford Mustang til europeiske kunder som en fastback eller en kabriolet. Du kan velge mellom en 449 HK 5-liters V8-bensinmotor med 10-trinns automatgir eller manuell girkasse, eller en 291 HK sterk 2,3-liters EcoBoost bensinmotor og 6-trinns manuell girkasse.

Spesialvarianten Mustang BULLITT er også tilgjengelig. Den har en 460 HK V8-motor og kommer som fastback med en rekke unike designelementer og farger.

    

Nå kommer helelektrisk medlem i Mustang-familien

Til høsten kommer et nytt medlem i Mustang-familien. Da blir den helelektriske SUV-en Ford Mustang Mach-E med opptil 600 kilometers rekkevidde lansert. Den legendariske ponnien trer inn i den elektriske tidsalderen. Den kan fås med bakhjulstrekk og firehjulstrekk.

– Mustang Mach-E har allerede fått en helt fantastisk mottakelse i Norge. Tusenvis forhåndsbestilte elbilen før de i det hele tatt hadde sett den. Den er rask, morsom å kjøre og viderefører de samme frihetssøkende idealene som verdens mest solgte sportsbil representerer. Den vil leve perfekt side om side med Mustangen som kom for 56 år siden, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer