​Ford med ny og innovativ sikkerhetsteknologi på nye Kuga

05.11.2020

To helt nye sikkerhetssystemer har fått sin globale debut i den helt nye SUV-en Ford Kuga, som også kan fås som ladbar hybrid. Et system som hjelper deg tilbake i i ditt kjørefelt - dersom en bil plutselig skulle dukke opp i blindsonen din - og automatisk nødbrems for biler som kommer i motgående kjørefelt når du kjører over et veikryss.

Ifølge Statens Vegvesen er uoppmerksomhet en medvirkende faktor i så mange som tre av ti dødsulykker. Ifølge dem har andelen økt og vil sannsynligvis fortsette å øke.

De to nye avanserte førerassistanseteknologiene fra Ford, som nylig fikk sin debut med nye Kuga, har som mål å hjelpe deg med å oppdage potensielt farlige situasjoner.

Med det nye filsentreringssystemet med blindsoneassistanse viser ikke systemet lengre bare et blinkende varsel inni sidespeilet når det er en bil i blindsonen. Når du er på vei til å legge deg ut i høyrefeltet vil rattet nå også automatisk forsiktig trekke bilen tilbake for å unngå sammenstøt.

– Som å ha øyne i nakken

– Hvem har ikke opplevd å bli overrasket av en bil som plutselig er i blindsonen din i forbindelse med en forbikjøring? Dette systemet er som å ha et ekstra par øyne i nakken, og forhindrer at det ene lille øyeblikket med uoppmerksomhet fører til noe alvorlig, sier chief programme engineer for Kuga, Glen Goold.

Kugas blindsoneassistent har radarsensorer som 20 ganger pr. sekund undersøker parallelle kjørefelt for biler opptil 28 meter bak bilen når hastigheten på bilen er mellom 65 km/t og 200 km/t. Bilen griper automatisk inn hvis kontrollsystemet merker at du er i ferd med å skifte felt og det er biler i din blindsone. Dette gjøres ved å overvåke veimarkeringene ved hjelp av et kamera foran på bilen. Teknologien regner så ut sannsynligheten for at de to bilene er på kollisjonskurs.

     Ford Kuga sikkerhetsteknologi

Automatisk nedbremsing for kjøretøy i motgående kjørefelt

Et annet avansert førerassistansesystem får også sin globale debut på nye Kuga. Det hjelper deg å holde oversikten over det som skjer foran bilen. Med «Varsel om motgående trafikk» henter kjøretøyet informasjon fra bilens frontkamera. Kombinert med radarene kan den automatisk bremse ned når du krysser et motgående kjørefelt. Typisk skjer dette ved en venstresving i kryss.

Den automatiske bremseteknologien virker i hastigheter opptil 30 km/t.

En stor europeisk studie* viste at mer enn en av ti alvorlige ulykker i veikryss i Europa involverte biler som kolliderte med andre biler, busser eller lastebiler.

Fordi «Varsel om motgående trafikk» ikke er avhengig av å oppdage veimerking eller annet, kan den også gripe inn i andre situasjoner – som på parkeringsplasser eller andre steder hvor trafikken er litt mer tilfeldig.

Begge teknologiene ble tilgjengelig fra juni-produksjonen i år og fungerer både i dagslys og i mørke når hovedlysene er skrudd på.

Fått utmerkelser av Euro NCAP for automatiske førerassistanseteknologier

Nye Ford Kugas avanserte førerassistanseteknologier kom helt i tetsjiktet i den aller første vurderingen Euro NCAP gjorde av systemene som automatisk hjelper sjåføren både med å holde avstand, holde seg i sitt felt og følge de gjeldende fartsgrensene.

Andre avanserte førerassistanseteknologier som kan fås på nye Kuga er blant annet ny bremseteknologi som bidrar til at bilen automatisk bremser etter et eventuelt sammenstøt for å redusere risikoen for påfølgende skader. Den kommer også med en selvkjørende andregenerasjons parkeringsassistent.

Kontakt ossLes mer om Kuga

* https://www-esv.nhtsa.dot.gov/Proceedings/26/26ESV-000176.pdf

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer