​Ford med milliard-investering i ny Ranger-fabrikk

03.02.2021

Ford Motor Company har annonsert at de vil investere mer enn en milliard dollar i sin fabrikk i Sør-Afrika som blant annet produserer Norges og Europas klart mest solgte pickup i fjor, Ford Ranger.

Med investeringen øker produksjonskapasiteten på Ford Silverton-fabrikken fra 168 000 produserte biler til hele 200 000 biler i året.

– Ranger er en av våre mest solgte modeller globalt. Med denne investeringen vil teamet vårt få både utstyret og fabrikken som skal til for å levere flere Ford Ranger enn noensinne - og med den beste kvaliteten, sier president, Ford’s International Markets Group, Dianne Craig.

Klart mest solgte pickup i Norge og Europa

Ford Ranger ble den klart mest solgte pickupen i Norge i fjor, med et salg som lå hele 349 biler over den nest mest solgte pickupen på lista. Markedsandelen lå på hele 31% i pickup-segmentet. Også i de 20 største markedene i Europa ble den prisvinnende pickupen for 6. året på rad den mest solgte, med en markedsandel på mer enn 34%.

Ford annonserte den rekordhøye investeringen på en pressekonferanse hvor blant annet den sør-afrikanske presidenten, Cyril Ramaphosa, deltok. Med den nye investeringen er Silverton-fabrikken forventet å gi inntekter som tilsvarer hele 1,1 % av hele Sør-Afrikas bruttonasjonalprodukt. Mer enn 1200 nye personer vil bli ansatt på fabrikken. Ytterligere 10 000 nye jobber hos Fords lokale leverandører vil også komme som en konsekvens av investeringen.

I tillegg til å produsere bestselgeren Ford Ranger for lokalmarkedet og eksport til mer enn 100 land, skal også fabrikken produsere Volkswagens pickup. Dette er et ledd i den strategiske alliansen mellom Ford og Volkswagen.

Mer effektiv produksjon og enda bedre kvalitet

Blant investeringene - som vil øke både produksjonseffektivitet og produktkvaliteten - er en ny karosseriavdeling som tar i bruk robot-teknologi. Dette vil også for første gang skje inne på fabrikkområdet.

En ny presse for karosserideler skal produsere alle metallkomponentene til Ranger. Her vil også et toppmoderne skannersystem sørge for at alle overflater er av ypperste kvalitet før det sendes videre.

Selvforsynt med energi og karbonnøytral før 2024

Det nye Investeringsprogrammet for Fords fabrikk i Sør-Afrika bygger på Project Blue Oval. Dette er et prosjekt som har som mål å bruke 100% lokal fornybar energi på alle Fords fabrikker i løpet av 2035 og karbonnøytrale før 2050. Første fase av Project Blue Oval er allerede i gang ved Silverton-fabrikken. Det bygges nå parkeringsplasser for hele 4200 biler hvor solcellepaneler fungerer som tak.

– Vårt mål er at fabrikken er helt selvforsynt med energi og er karbonnøytral før 2024. Det blir da en av de første Ford-fabrikkene i hele verden som har nådd dette målet, sier director of Operations, Ford’s International Markets Group, Andrea Cavallero.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer