NM-finaler med en hvit mustang i hælene

17.08.2022

Foto: ACM Media

Vi i Sentrum Auto sørget for at en hissig Mustang fulgte heatene gjennom den første runden. I bilen fulgte enten stevnets lege eller en av helseforetakets paramedics med dertil førstehjelpsutstyr for hurtig aksjon om en ulykke skulle skje. Det ble lite annet å gjøre for mannskapet enn å nyte den elektriske bilkjøringen.

Safety car, pace car, starter's car, osv.. En sjekk for synonymer viser at det finnes mer enn tredve ulike betegnelser på den bilen som kan befinne seg på banen under et løp, uten å delta i konkurransen. Under roadracing benyttes en bil bak startfeltet på den første runden hvor det er tettest mellom syklene. Ombord i bilen sitter lege eller spesialsykepleier, og de står for en viktig del av beredskapen.

Sentrum Auto var største bidragsyter da ACM søkte etter økonomisk støtte for å kjøpe en ambulanse, og var like positiv da NM-arrangøren var i beit for det klubben definerte som en safety car. De som fulgte finalen fra tribunen kunne se denne hvite mustangen kaste seg i helene på startfeltet.

     ACM Racing - Mustang Mach-E

NM-finale roadracing 2022. Foto: Frank Baggen

Nå skal det korrekt tilføyes at en safety car kjører etter til langt mer moderate rundetider enn deltakerne, og den skal nå utkjøringen til pitlane før ledende sykkel nærmer seg slutten av sin andre runde. Motivet er å ha mobil førstehjelp på banen i denne kritiske førsterunden. For stevneleder, Geir Steinbakk er dette sikkerhet på speed.

- Det er kjempeviktig! Jeg godkjenner aldri en start i roadracing uten at jeg ser beredskap for førstehjelp på startplaten og på banen i første runde. Sentrum Auto skal ha stor takk for å bidra slik de gjorde.

     ACM Racing - Mustang Mach-E

Det var en lekker bil Sentrum Auto stilte til disposisjon for NM-arrangøren. Foto: ACM Media

Kontakt oss

Kilde: ACMK.no

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer