Ford setter ned modellprisene på Mustang Mach-E for å dekke den varslede momsøkningen

05.09.2022

Ford reduserer listeprisen på samtlige Mustang Mach-E varianter av modellår 23 som blir rammet av den varslede momsintroduksjonen på elbiler fra 2023. Med prisreduksjonen beholdes modellprisene på samme nivå som i dag – etter den varslede introduksjonen fra 1. januar 2023.

Den varslede introduksjonen av moms fra 1. januar 2023 innebærer at elbiler som koster mer enn 500 000 kroner vil få 25 % moms på den delen av kjøpssummen som overstiger dette beløpet. I praksis betyr prisreduksjonen at den varslede momsintroduksjonen ikke vil medføre en økning i modellprisene på Mustang Mach-E etter den forventede momsinnføringen, sammenliknet med prisene før denne prisreduksjonen.

– Et innslagspunkt for moms for elbiler på 500.000 kroner vil ramme veldig mange vanlige familiebiler, og vi er skuffet over at myndighetene ikke som et minimum står ved Hurdalsplattformen der innslagspunktet var satt til 600.000 kroner. For oss handler dette både om å sikre at taktskiftet til elbiler fortsatt opprettholdes, og om å bidra til større forutsigbarhet for kundene. Det er mye usikkerhet i markedet rundt innføringen av moms på elbiler som blir bestilt i dag, men som først blir utlevert i 2023. For å redusere denne usikkerheten, og gi våre kunder en mer forutsigbar og konkurransedyktig pris på sin nye helelektriske Mustang Mach-E med levering i 2023, har vi nå valgt å gjøre denne prisreduksjonen på alle varianter av modellår 23 som forventes å bli berørt, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Prisreduksjoner på opptil 36 740 kroner

Prisene for det nye modellåret justeres til dels betydelig ned, slik at de nye bilprisene etter den varslede momsintroduksjonen fra 1. januar 2023 (eksklusiv frakt, levering og ekstrautstyr) vil være lik prisene som var gjeldende frem til 4. september 2022. Prisreduksjonene vil også gjøres gjeldende for kunder som har bestilt sin modellår 23 Mustang Mach-E på et tidligere tidspunkt.

Prisene på de forskjellige variantene av 23-modellen av Mustang Mach-E vil dermed være som følger:

Prisoversikt Mustang Mach-E

Mustang Mach-E Standard Range RWD vil fortsatt ha en pris på 464 300 kroner (eks. vrakpant), da modellprisen ikke vil bli påvirket av den varslede momsintroduksjonen.

Oppgradert tilhengervekt, godkjent for taklast og fri service

Bare i løpet av de siste månedene har Ford kommet med en rekke produktforbedringer på Mustang Mach-E – som gjør bilen enda mer skreddersydd for norske kunder:

  • Den godkjente tilhengervekten på Mustang Mach-E vil fra modellår 23, som har produksjonsstart 31. oktober i år, øke til hele 1500 kg på variantene Long Range RWD og Long Range AWD. For modeller av disse to variantene som er produsert før dette, er tilhengervekten tidligere økt til 1000 kg.
  • Fra modellåret 23 vil også Mustang Mach-E Long Range RWD og Long Range AWD få økt kuletrykk ved trekk av tilhenger – til 60 kg.
  • Alle varianter av Mustang Mach-E er nå godkjent for taklast. For biler uten panoramatak er maks taklast 75 kg, mens biler med panoramatak har 65 kg maks taklast.
  • Alle Ford Mustang Mach-E leveres nå også med 5 års fri service. Dette gjelder for alle kunder som har tegnet kontrakt på Mustang Mach-E fra 12. april 2022.

– Vårt mål er at Mustang Mach-E skal være den beste elbilen i sitt segment på det norske markedet. Derfor har vi, og vil fortsette med å forbedre både bilen og servicetilbudet. Vi vet at mulighet for taklast, økt tilhengervekt og fri service i 5 år har blitt svært godt mottatt i markedet. Med disse betydelige prisreduksjonene, spesielt på våre aller mest populære varianter, er vi trygge på at Mustang Mach-E vil fremstå som et enda bedre valg for enda flere nordmenn, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer