Salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge Espen Markussen og Transit Custom

Svært god mottakelse for den norgesklare varebilbestselgeren Transit Custom

14.10.2023
 • Allerede neste måned kommer de første nye variantene av Transit Custom til Norge. Så langt har interessen for den neste generasjonen av Europas mest solgte varebil i 1 tonns-segmentet vært svært bra.

  – Vi gleder oss til å kunne tilby demokjøring av nye Transit Custom som har blitt bedre på alle måter – både når det gjelder plass, kapasitet, kjøreegenskaper og mye nytt utstyr. Den kommer nå også i flere forskjellige utstyrsvarianter som blant annet Sport og Trail. Etter at vi åpnet for bestilling for et halvt år siden har spesielt interessen for varianten med diesel, automatgir og firehjulstrekk til en særdeles gunstig pris vært svært bra, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

  Den neste generasjonen av den nye varebilbestselgeren er helintegrert med Ford Pro sitt digitale økosystem av software og tjenester som hjelper bedrifter med å redusere eierkostnadene, jobbe mer effektivt, øke produktiviteten og forenkle flåtestyringen av deres nyttekjøretøy.

  Nye Transit Custom kommer også som den første i segmentet med en rekke brukervennlige løsninger og digitale verktøy som øker produktiviteten i arbeidshverdagen. Disse inkluderer et innovativt foldbart ratt, en tidsbesparende leveringsassistent og digital påbygger-integrasjon som gir mulighet for betjening av eksternt utstyr sømløst inn i brukergrensesnittet på SYNC4-skjermen. Den kommer også som standard med et 5G-modem, som muliggjør rask trådløs oppdatering av bilens mer enn 30 moduler uten at du trenger å besøke en forhandler.

  For mer informasjon, bilder og video om nye Transit Custom: KLIKK HER

  Mange utstyrsvarianter, stylingpakker, karosseri- og motoralternativer

  Med en frapris på 532 500 kroner får du nå en godt standardutstyrt Transit Custom med en 2-liters 110 HK EcoBlue dieselmotor. Ønsker du firehjulstrekk, 136 HK EcoBlue diesel og den meget gode 8-trinns automatgirkassen, er prisen fra 624 500 kroner.

  Nye Transit Custom fås som en meget godt utstyrt Trend-variant eller en enda mer sofistikert og premium utstyrt Limited-variant. I tillegg kommer nå også en råtøff Trail-variant og Sport – med et unikt stylingkit, 17-tommers aluminiumsfelger og racingstriper. Samtlige varianter kan leveres med firehjulstrekk og automatgir, i tillegg har man valget mellom lang eller kort akselavstand, og høyt eller lavt tak.

  Nye Transit Custom kommer som standard med 3 år/45 000 km fri service – inkludert en årlig tilstandskontroll.

  Ny fra bunn: Skal være best på lastekapasitet, ytelser og gjøre arbeidsdagen mer produktiv

  Nye Transit Custom er bygget på en helt ny plattform som er utviklet for å levere best mulig lastekapasitet, enkel innlasting, enestående ytelser og kunne brukes med flere forskjellige drivlinjer. Den har blitt både stivere og 100 kg lettere enn forrige generasjon. Akselavstanden har også økt med opptil 200 mm, avhengig av modell, for å gi maksimalt med plass.

  For å gjøre den mest mulig drivstoffeffektiv, har også luftmotstanden blitt redusert med opptil 13 % sammenlignet med den forrige generasjonen. Nye Transit Custom er under 2 meter høy, og med det lavere enn forgjengeren. Dette gjør det enklere å komme inn i lave parkeringshus og andre hente- eller leveringssteder med høyderestriksjoner.

  Med et nytt integrert stigtrinn, en stor sidedøråpning og et lavere vareromsgulv enn i den utgående modellen, er også tilgangen til varerommet enklere enn noensinne.

  Som varebil er størrelsen på varerommet i nye Transit Custom mellom 5,8 og 9 m3 avhengig av hvilken lengde og høyde man ønsker. Nyttelasten er opptil 1350 kg. Den maksimale vareromslengden, som du får om du tar i bruk den smarte gjennomlastingsluken under passasjersetet, er på hele 3450 mm. Maksimal tilhengervektkapasitet er på 2800 kg.

  For første gang kommer alle Transit Custom varebiler med et nytt uavhengig bakhjulsoppheng som bidrar både til lavere gulvhøyde, bedre kjøreegenskaper og trekkraft.

  Transit Custom kommer også med en rekke førerassistanseteknologier som nå også inkluderer avanserte løsninger som veikryss-assistent, nødbremsassistent ved rygging, 360 graders kamera og intelligent adaptiv cruisekontroll.

  Smarte og brukervennlige løsninger for en mer effektiv hverdag

  Nye Transit Custom kommer med flere innovative løsninger for økt produktivitet og en bedre kundeopplevelse. Velger du tilvalget Mobilt kontor får du et nytt ratt som kan foldes ut til et flatt bord som kan brukes til alt fra papirarbeid til lunsj.

  For budsjåfører kan en vanlig arbeidsdag bestå av opptil 200 stopp og 500 leveringer på en dag. Da blir tiden som brukes per levering viktig. Med Leveringsassistent (tilgjengelig i oktober 2024) strømlinjeformes hele leveringsprosessen for å spare tid og bedre sikkerheten. Setter føreren bilen i park med aktivert assistent, skrus varsellysene automatisk på, alle åpne vinduer blir lukket og døren låses når føreren forlater bilen. Når føreren er tilbake og starter varebilen, skrus lysene automatisk av og vinduene går tilbake slik de var før leveringen.

  Halvparten av alle Transit-modeller som blir solgt i Europa, har gjennomgått en eller annen form for ombygging. Mange av disse modifikasjonene krever integrasjon med kjøretøyets elektriske system, inklusive ulike typer kontroller og skjermer. Med Fords digitale påbygger-integrasjon kan påbyggere koble seg til Transit Custom sitt elektriske system, og den 13 tommers standard berøringsskjermen. Dette gjør jobben langt enklere for påbyggerne, og føreren kan styre alt fra berøringsskjermen, inklusive konverteringer.

  Ford introduserer også - for første gang i segmentet - en takmontert kollisjonspute. Dette øker fleksibiliteten i kupeen og gir plass til å lagre en PC i dashbordet.

  Kupeen er større og har mer plass til oppbevaring enn den utgående modellen. Med det rattmonterte automatgiret, den elektroniske håndbremsen og med enkel mulighet for å vinkle rattet opp er det nå lett å komme seg ut av bilen på den andre siden av førerplassen. Dette kan være praktisk når man må parkere på trange steder eller unngå å gå rett ut i trafikken.

  Stort utvalg av effektive drivlinjer – ny ladbar hybrid med opptil 56 km helelektrisk rekkevidde

  Nye Transit Custom kommer med et stort utvalg av drivlinjer, inklusive flere varianter av den siste generasjon av Ford EcoBlue dieselmotorer. Disse er nærmere 6 % mer drivstoffeffektive sammenlignet med forrige modell, og kan fås som 110 HK, 136 HK, 150 HK og 170 HK. Disse fås som standard med en 6-trinns manuell girkasse. I kombinasjon med 136 HK og 170 HK dieselmotorene leveres også en ny avansert og svært effektiv 8-trinns automatgirkasse. Med denne kan du trekke opptil 2800 kilo.

  Den nye Transit Custom ladbar hybrid kan også bestilles nå. Her kombineres en 2.5-liters Atkinson bensinmotor med et utnyttbart batteri på 11,8 kWh, som tilsammen leverer 233 HK. Den helelektriske rekkevidden er opptil 56 km. Nye Transit Custom ladbar hybrid kommer i tillegg med ProPower Ombord. Dette er et unikt system som gjør bilen om til en energikilde der utstyr og verktøy kan brukes med inntil 2,3 kW.

  Transit Custom-modeller med EcoBlue-dieselmotorer er allerede i produksjon, med leveringsstart i 4. kvartal 2023. Kundene kan nå også bestille et komplett utvalg av varianter, inkludert den ladbare hybridvarianten, med levering fra våren 2024. Den elektriske varianten av Europas mest solgte varebil i 1-tonns segmentet, E-Transit Custom, kommer etter planen sensommer 2024.

  Rød Ford Transit Custom
  Rød Ford Transit Custom på veien


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer