Nye Transit Custom MS-RT og Ranger MS-RT

Nye Transit Custom MS-RT og Ranger MS-RT: Motorsports­inspirert produktivitet i premium-klassen

13.02.2024

Ford Pro lanserte i dag de to nye motorsportsinspirerte, premium nyttekjøretøyvariantene Transit Custom MS-RT og Ford Ranger MS-RT.

De to nye og eksklusive modellene er designet og utviklet i et tett samarbeid med Fords globale MS-RT-team – som er en divisjon av Fords rallypartner M-Sport. Begge leverer en unik kombinasjon av et råtøft motorsportinspirert design, enda bedre kjøreopplevelser og enestående lastekapasitet.

– Med disse MS-RT-modellene kan vi tilby våre kunder et nyttekjøretøy som fungerer utmerket som en arbeidsbil, samtidig som de virkelig står ut i mengden på alle måter. Både Ranger MS-RT og Transit Custom MS-RT er kjøretøy som har det lille ekstra, og som leverer uforfalsket kjøreglede uten at det går utover produktiviteten, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

Helelektrisk E-Transit Custom MS-RT med 285 HK

Begge MS-RT-modellene bygger på siste generasjon Transit Custom og Ford Ranger, som også har vunnet kåringene «Van of the Year» og «International Pickup Award» for 2024.

Transit Custom MS-RT fås enten med firehjulstrekk, eller som helelektriske E-Transit Custom MS-RT. Med sine 285 HK* (210 kW) blir dette den sterkeste Transit Custom som noensinne er masseprodusert. Ranger MS-RT kommer med en svært potent 3-liters V6 dieselmotor på 240 HK/600 Nm. Den er utstyrt med et unikt hjuloppheng og hjuloppsett som forbedrer kjøreegenskapene og gjør den til den ultimate «onroad» pickupen.

Samtidig er begge nyttekjøretøyene tilkoblet og helintegrerte mot Ford Pros plattform med software og tilkoblede tjenester, FordPass Pro-appen og Ford Liive. Tilsammen hjelper disse løsningene små og mellomstore virksomheter med å redusere eierkostnader og nedetid, samt å øke produktiviteten til nyttekjøretøyene.

Det vil bli åpnet for bestilling av nye Transit Custom MS-RT AWD, E-Transit Custom MS-RT og Ranger MS-RT våren 2024. Kundeleveringer skal etter planen starte fra sensommeren 2024.

Transit Custom MS-RT: Racinginspirert og eksklusiv varebil

Nye Ford Transit Custom MS-RT har et racing-inspirert eksteriør, eksklusive interiørspesifikasjoner og fås både som diesel og som helelektrisk. Den har også et lasterom på opptil 6,8 m3,** nyttelastkapasitet på opptil 1139 kg***, samtidig som den leverer en enda bedre kjøreopplevelse.

Med en helt ny aerodynamisk støtfanger foran med integrert spoiler, sideskjørt og spoiler bak, er den designet for å minimere luftmotstanden. E-Transit Custom MS-RT kommer også med en heldekkende LED-lysstripe mellom frontlysene.

Ford Transit Custom MS-RT

Under de bredere skjermene er det montert eksklusive antrasitt 19 tommer aluminumsfelger. Sammen med Goodyear Eagle Sport 235/45 R19 dekkene, og et uavhengig bakhjulsoppheng, er veigrepet og stabiliteten enda bedre, samtidig som komforten er like god.

I tillegg til den bahjulsdrevne helelektriske E-Transit Custom MS-RT med 285 HK, kommer også Transit Custom MS-RT som 170 HK diesel og 8-trinns automatgirkasse med firehjulstrekk.

Innvendig har Transit Custom MS-RT fått helt nye ergonomiske forseter i vegansk skinn og alkantara med ekstra god sidestøtte, og med MS-RT logoer og blå sømmer. Et sportsratt med blå sømmer er også standard. Varebilen kommer med førersete og to passasjerseter.

Nye Transit Custom MS-RT vil komme i en rekke iøynefallende signaturfarger som livlige Yellow Green og MS-RT Blue. Den leveres også med blanksvarte speilhus og dørhåndtak som standard. Alle modellene får blålakkerte bremsekalipere. Standardutstyret omfatter blant annet automatisk klimakontroll med to soner, ryggekamera, parkeringshjelp foran og bak, cruisekontroll og intelligent hastighetsbegrenser.

Ford Ranger MS-RT: Den ultimate premium «onroad» pickupen

Ford Ranger MS-RT er bygd for å være den ultimate gatebilen med råtøff motorsportsinspirert styling. Denne premium-pickupen har Fords kraftfulle 3-liter V6 dieselmotor, en 10-trinns automatgirkasse og det nye e4WD permanente firehjulstrekksystemet som de andre modellene i den nye Ranger-familien. Ranger MS-RT har også svært god nyttlastkapasitet med 1 tonn***, og maksimal tilhengervektkapasitet på 3500 kg****.

Fronten på nye Ranger MS-RT er inspirert av ekstreme Ranger racing-pickuper som konkurrerer i Asia. Med sideskjørtene fremstår den som noe senket. Bak har den fått en helt spesiell støtfanger med en integrert diffuser. Bakluken har fått MS-RT grafikk og en eksklusiv «ducktail»-spoiler. Det er også en spoiler på førerhuset. Denne kombinasjonen av spoilere forbedrer den aerodynamiske balansen og stabiliteten i bilen i høy hastighet.

Ford Ranger MS-RT

De eksklusive diamantskjærte 21 tommers felgene med lavprofil 275/45 R21 dekk er de største hjulene som noensinne er tilbudt på en Ford Ranger. De utbygde hjulhusene gjør at pickupen er 82 mm bredere foran og bak.

– Hvis Ranger Raptor er den ultimate pickupen i krevende terreng, er Ranger MS-RT den ultimate pickupen for vanlig vei. Den skiller seg fra det vi vanligvis ser i dette segmentet i Europa med en mer personbilaktig kjøredynamikk - samtidig som den har beholdt de samme gode trekk- og lastekapasiteten. Dette vil være et nytt og spennende alternativ for mange pickup-kunder og gir en ytterligere bredde i vårt pickup-tilbud, sier Fords salgssjef for nyttekjøretøy, Espen Markussen.

Det karakteristiske interiøret Ranger MS-RT har nye unike seter med mer sidestøtte. Setene er kledd i vegansk skinn og alkantara med et karakteristisk MS-RT mønster og blå sømmer med MS-RT-merke foran og på dashbordet. Sportsrattet er også merket med MS-RT.

Fra lansering vil Ranger MS-RT være tilgjengelig i en rekke forskjellige farger, inkludert Conquer Gray, med Agate Black fargede speilhus og dørhåndtak. Blant standardutstyret som følger med er en 12 tommers berøringsskjerm med SYNC 4A, 2-soners automatisk klimkontroll, parkeringshjelp foran og bak, ryggekamera, adaptiv cruisekontroll og intelligent hastighetsbegrenser.

En ny generasjon MS-RT

MS-RT, som står for M-Sport Road Technology, vokste ut av et partnerskap mellom grunnleggeren Edward Davies og M-Sport i 2015. M-Sport har hatt et langt historisk partnerskap med Ford for å utvikle og bygge deres rallybiler. De gjør også biler klare for Global Rallycross og GT3-racing.

MS-RT temaet tar DNA-et fra M-Sports motorsportsprogrammer og bruker dette til å produsere modifiserte biler for vanlig gatebruk med en unik sportslig karakter.

Transit Custom MS-RT og Ranger MS-RT bli satt sammen og gjort ferdig ved et nytt og dedikert anlegg på Fords Dagenham-fabrikk i Storbritannia.

Se lanseringsvideoene av nye Ranger MS-RT og Transit Custom MS-RT her:

* Testet i henhold til ECE R85-00.

** Last- og lastekapasitet er begrenset av vekt og vektfordeling.

*** Maksimal nyttelast varierer og er basert på tilbehør og kjøretøyets konfigurasjon

**** Maksimal tilhengervekt varierer avhengig av last, kjøretøyets konfigurasjon, tilbehør og antall passasjerer.


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer