Ford GT får fremtidens dashbord

13.01.2017
Ford GT Dashboard
HELDIGITALT: Dashbordet i nye Ford GT er heldigitalt og skifter avhengig av kjørestil eller underlag, Det skal etter hvert også flere Ford-modeller få.

I likhet med cockpiten i et jagerfly har nye Ford GT et heldigitalt instrumentpanel i dashbordet som raskt ogenkelt gir føreren informasjon basert på fem kjøremodus.- Fokus på sjåføren og dens oppmerksomhet er nøkkelen i en bil med så høy ytelse. Vi har derfor utviklet Ford GTmed et avlangt digitalt instrumentpanel som endres avhengig av kjøremodus og gir sjåføren den informasjonen som under vekslende forhold og kjørestiler er viktigst for sjåføren å få, sier sjefsingeniør for Ford Performance, Jamal Hameedi.

Like før jul rullet det første eksemplaret av supersportsbilen ut av den nye fabrikken i Ontario i Canada.

Ford-ingeniører og designere har utviklet et toppmoderne 10-tommers stort digitalt panel for å sikre at kunder - under varierende kjørestiler og forhold - skal kunne ta avgjørelser bak rattet mest mulig effektivt.


Heldigitalt også i flere Ford-modeller

Etter hvert vil også andre Ford-modeller få heldigitale dashbord. Dette er et eksempel på hvordan GT går foran og innovasjonene der blir brukt i andre Ford-modeller for alle våre kunder.

De fem kjøremodusene er lett tilgjengelig via rattet, for hele tiden å kunne holde øynene på veien og hendene på rattet.

Utviklet i samarbeid med Le Mans-vinner

Hvert kjøremodus presenterer informasjonen på en skreddersydd måte til miljøet eller kjørestilen som ønskes. De fem kjøremodusene er: Normal, vått, sport, banemodus eller V-Max. Sistnevnte er skreddersydd for maksimal hastighet.

Tilpasningen av informasjonen på det digitale displayet har også skjedd i samarbeid med Le Mans-vinner Scott Maxwell.

- VI har brukt enormt mye tid på å få dette helt riktig. Resultatet er enkelt men perfekt. Å få til dette har vært en utfordring, medgir Ford GT ingeniør Nick Terzes.Mer enn 600 HK
Den mer enn 600 hestekrefters sterke supersportsbilen er bygget i karbon og byr på absolutt alt av det siste innen teknologi fra den amerikanske og legendariske sportsbilprodusenten. En effektiv 3.5-liters Ecoboost V6-motor sørger for kreftene i dette smykket av en bil.

Ford anslår bilens startpris før moms og avgifter til å være i overkant av 4,7 millioner norske kroner.

Allerede i år får den første norske kunden supersportsbilen Ford GT til Norge. Den ekstreme millionbilen er
kjøpt av en nordmann med sans for noe av det råeste bilverdenen kan by på akkurat nå.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer