Ford-sjef Jim Hackett åpnet nytt Smart Mobility innovasjonssenter

23.10.2017

Toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Hackett åpnet rett før helgen Fords nye Smart Mobility-innovasjonssenter i London. Her skal det i løpet av kort tid utvikles nye og smarte mobilitetsløsninger som er skreddersydd for de europeiske storbyene.

- London er ikke bare en av Europas, men også en av verdens største byer. Byen er også blant de mest fremoverlente når det gjelder nye ideer og samarbeidspartnere som vil jobbe sammen for å utvikle smarte kjøretøy for en smart verden, sa Hackett.

Skal gjøre storbyene bedre og leve i og mer miljøvennlige

Det nye senteret vil bestå av et team av Ford-spesialister som skal utvikle de nye mobilitetsløsningene i tett samarbeid med både de beste digitale selskapene, men også høyskolemiljøer og spennende oppstartsbedrifter.

Ford fortsetter også samarbeidet med byen London for å bedre luftkvaliteten, gjøre køene kortere og gjøre det enklere for byens innbyggere å komme seg rundt. Senteret i London gjør det også mulig å tett følge opp eksisterende samarbeidsprosjekter, som Transit Custom Plug-in hybrid-testprosjektene som starter senere i år.

Perfekt plassering for europeisk Smart Mobilitet-satsing

Here East campusområde, hvor Fords Smart Mobility-senter er lokalisert, huser allerede Loughborough Universitetet. Dette er en av Fords eldste og viktigste samarbeidspartnere på forskning og utvikling i Europa. Også Advanced Propulsion Centre, et forskningsmiljø som jobber med mer miljøvennlige drivlinjer, er plassert her. Senteret har blant annet samarbeidet med Ford på Transit Custom Plug-in hybriden.

- Here East er den perfekte plasseringen for Fords europeiske Smart Mobilitetssatsing. Her har vi tilgang på mange utrolig talentfulle mennesker og en rekke forskjellige oppstartsbedrifter rett utenfor dørstokken vår, sa Hackett.

Det nye Smart Mobility-senteret i Londont kommer i tillegg til Fords eksisterende Smart Mobility-sentre i Dearborn og Palo Alto i USA. Fra før av har også Ford et globalt nettverk med forskning- og utviklingssentre, inkludert et i Achen i Tyskland.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer